| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Jl. HOS Cokroaminoto 109,
Menteng 10310
JAKARTA PUSAT
INDONESIA

Telefon: + 6221 / 314-35-60, 314-37-20 Lokacija/Mapa
Faks:     + 6221 / 314-36-13 Konzularna nadležnost
E-mail: embjakarta@serbian-embassy.org Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.jakarta.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Reprezentacija Srbije u košarci 3x3 odbranila je titulu prvaka sveta na prvenstvu u Manili

Muška 3h3 seniorska reprezentacija Srbije osvojila je treći put zaredom titulu šampiona sveta! Ovoga puta, naši reprezentativci zlato donose iz Manile, pošto su u velikom finalu savladali istog protivnika kao i prošle godine – Holandiju, rezultatom 16:13.

Reprezentacija Srbije koja je nastupala u sastavu: Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Stefan Stojačić, uz stručni štab koji su činili Goran Vojkić – selektor i Danilo Lukić – trener, osvojila je četvrtu svetsku titulu za Srbiju iz pet finala. 


Počasni konzul Republike Srbije na Filipinima Rodrigez ugostio našu 3h3 reprezentaciju i generalnog sekretara KSS Tomaševića

Počasni konzul Republike Srbije na Filipinima gospodin Džek Rodrigez, koji tu dužnost obavlja već 17 godina, bio je gost kosarkaske reprezentacije Srbije tokom utakmica Svetskog prvenstva u kosarci 3x3. 

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević i gospodin Rodrigez su pre samih mečeva imali radni sastanak, da bi posle završetka današnjeg takmičenja gospodin Rodrigez ugostio celu delegaciju Srbije na tradicionalnoj filipinskoj večeri.


Četvrte bilateralne konsultacije između Republike Srbije i Republike Indonezije

Četvrte bilateralne konsultacije između ministarstava spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Indonezije održane su 5. aprila 2018. godine u Denpasaru, Indonezija.

Delegaciju Srbije predvodila je zamenik pomoćnika ministra spoljnih poslova Srbije Tamara Rastovac Siamašvili, a Indonezije generalni direktor za Evropu i Ameriku ambasador Mohamed Anšor.

Na sastanku su razmotrena sva aktuelna pitanja od obostranog interesa, sa posebnim akcentom na unapređenje bilateralne saradnje u političkoj, ekonomskoj i kulturno-prosvetnoj oblasti. Obostrano je ocenjen značaj održavanja dinamike bilateralnih konsultacija između dva ministarstva, kao važnog instrumenta za unapređenje sveukupnih odnosa i saradnje.

S naše strane je izražena posebna zahvalnost na doslednom stavu Indonezije po pitanju zaštite teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, i u tom kontekstu na podršci stavovima Srbije u multilateralnim okvirima.

Indonežanska strana je potvrdila principijelni stav nepriznavanja JPNK, imajući u vidu politiku doslednog poštovanja principa međunarodnog prava.

Delegacije su razmenile mišljenja i o najvažnijim regionalnim i međunarodnim temama od značaja za dve zemlje.

Izražena je spremnost za razmenu poseta na visokom i najvišem nivou, posebno imajući u vidu da se sledeće godine obeležava 65 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova