| |     ћирилица | english  
Naslovna
Poseta prvog potpredsednika Vlade R.Srbije i ministra spoljnih poslova I.Dačića Vijetnamu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boravio je u poseti Socijalističkoj Republici Vijetnam, od 7-11 septembra 2017. godine, gde je imao razgovore sa predsednikom Vlade Socijalističke Republike Vijetnam Ngujen Ksuan Pukom i zamenikom predsednika Vlade i ministrom spoljnih poslova Fam Bin Minom.

Na sastanku sa predsednikom Vlade Socijalističke Republike Vijetnam Ngujen Ksuan Pukom obostrano  je ocenjeno da se sveobuhvatni bilateralni odnosi između dva naroda i dve države razvijaju na obostrano zadovoljstvo.

Predsednik Vlade Vijetnama istakao je da poseta ministra Dačića otvara novu stranicu unapređenja političkih i privrednih veza između Srbije i Vijetnama.

Posebno je podvukao potencijal koji obe države imaju za povećanje trgovinske razmene, kao i za razvoj tehnologija za modernizaciju proizvodnih kapaciteta.

Šef srpske diplomatije i predsednik Vlade Vijetnama saglasili su se i ukazali na važnost razmena privrednih delegacija, predstavljanja potencijala na sajmovima, kao i organizovanja poslovnih foruma kao osnove za dalji razvoj privrednih veza između Srbije i Vijetnama.

Predsednik Vlade Vijetnama Ngujen Ksuan Puk potvrdio je i snažnu podršku Vijetnama teritorijalnom integritetu Republike Srbije i principima poštovanja međunarodnog prava.

Dva zvaničnika su se složila i o važnosti međusobne podrške u međunarodnim organizacijama.

U dužem srdačnom i prijateljskom razgovoru sa zamenikom predsednika Vlade i ministrom spoljnih poslova Fam Bin Minom dva ministra su utvrdila predstojeće aktivnosti u cilju proširenja bilateralne saradnje i međusobne podrške na međunarodnom planu.

Ministri Fam Bin Min i Ivica Dačić su podsetili na višedecenijsko prijateljstvo i saradnju dva narada i dve države koje ove godine obeležavaju i 60 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Šef srpske diplomatije je svog sagovornika veoma iscrpno informisao o tekućim političkim događanjima u Republici Srbiji, tokom reformi, kao i o prioritetima spoljne politike Republike Srbije.

Zajednički je konstatovano da je veoma dobre i prijateljske odnose dve države neophodno unaprediti jačanjem privredne saradnje i intenziviranjem razmena poseta na visokom i najvišem nivou.

Dogovoreno je i organizovanje privrednog foruma u cilju međusobnog upoznavanja privrednih i investicionih potencijala dve države, a ministar Dačić pozvao je svog domaćina da u najskorije vreme poseti Srbiju.


Verzija za štampu
Vesti
VAŽNO OBAVEŠTENJE: PROMENA MEJL-ADRESA AMBASADE
VAŽNO OBAVEŠTENJE
Ucesce predstavnika Arhiva Jugoslavije i Ambasade Srbije u Dzakarti na Konferenciji okruglog stola o arhivskoj građi Pokreta esvrstanih koja je održana u saradnji sa Nacionalnim arhivom Indonezije, od 8. do 12. decembra 2019.g. u Džakarti
Ambasada Republike Srbije na 52. Humanitarnom bazaru Međunarodnog udruženja žena u Džakarti 11. i 12.12.2019.
Četvrte bilateralne konsultacije između Republike Srbije i Republike Indonezije
Kulturna saradnja Indonezije i Srbije
Harfa na planini
Predaja akreditiva ambasadora Srbije predsedniku Republike Filipini
Predaja akreditiva ambasadora kralju Tajlanda
Predaja akreditiva ambasadora kralju Malezije
Odluka o ukidanju viza za ulazak u R. Srbiju za državljane Indonezije
Poseta prvog potpredsednika Vlade R.Srbije i ministra spoljnih poslova I.Dačića Vijetnamu
Ukidanje viza za nosioce diplomatskih i sluzbenih pasoša Srbije i Indonezije
Ukidanje viza za nosioce diplomatskih i sluzbenih pasoša Srbije i Tajlanda
Uvođenje u vojnu evidenciju lica rođenih 1999. godine
Predaja uvodnih pisama ambasadora Srbije pri ASEAN
Predaja akreditiva ambasadora Srbije predsedniku Republike Singapur
Predaja akreditiva ambasadora kralju Kambodže
Predaja akreditiva ambasadora Srbije sultanu Bruneja Darusalam
Predaja akreditiva ambasadora Srbije predsedniku Vijetnama
Predaja akreditiva ambasadora Srbije
Poseta predsednika Nikolića Indoneziji
Bilateralne političke konsultacije
Ukidanje viza za ulazak u Indoneziju
Treći međuverski dijalog između R. Srbije i R. Indonezije
Vizni režim
Arhiva vesti