| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Jl. HOS Cokroaminoto 109,
Menteng 10310
JAKARTA PUSAT
INDONESIA

Telefon: + 6221 / 314-35-60, 314-37-20 Lokacija/Mapa
Faks:     + 6221 / 314-36-13 Konzularna nadležnost
E-mail: embjakarta@serbian-embassy.org Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.jakarta.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Četvrte bilateralne konsultacije između Republike Srbije i Republike Indonezije

Četvrte bilateralne konsultacije između ministarstava spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Indonezije održane su 5. aprila 2018. godine u Denpasaru, Indonezija.

Delegaciju Srbije predvodila je zamenik pomoćnika ministra spoljnih poslova Srbije Tamara Rastovac Siamašvili, a Indonezije generalni direktor za Evropu i Ameriku ambasador Mohamed Anšor.

Na sastanku su razmotrena sva aktuelna pitanja od obostranog interesa, sa posebnim akcentom na unapređenje bilateralne saradnje u političkoj, ekonomskoj i kulturno-prosvetnoj oblasti. Obostrano je ocenjen značaj održavanja dinamike bilateralnih konsultacija između dva ministarstva, kao važnog instrumenta za unapređenje sveukupnih odnosa i saradnje.

S naše strane je izražena posebna zahvalnost na doslednom stavu Indonezije po pitanju zaštite teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, i u tom kontekstu na podršci stavovima Srbije u multilateralnim okvirima.

Indonežanska strana je potvrdila principijelni stav nepriznavanja JPNK, imajući u vidu politiku doslednog poštovanja principa međunarodnog prava.

Delegacije su razmenile mišljenja i o najvažnijim regionalnim i međunarodnim temama od značaja za dve zemlje.

Izražena je spremnost za razmenu poseta na visokom i najvišem nivou, posebno imajući u vidu da se sledeće godine obeležava 65 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.


Kulturna saradnja Indonezije i Srbije

Memorandum o saradnji između Biblioteke „Fadli Zon" iz Indonezije i Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat" iz Srbije, u prisustvu predstavnika naše ambasade i indonežanskih medija potpisan je u Džakarti 12. marta.

U ime Biblioteke „Fadli Zon", Memorandum je potpisao prvi potpredsednik i zamenik predsednika Donjeg doma Parlamenta Indonezije Fadli Zon, a u ime Udruženja „Adligat" predsednik Viktor Lazić.

„Adligat" je formirao posebnu kolekciju knjiga i predmeta o Indoneziji u Beogradu u kojoj se već nalazi oko hiljadu publikacija.

Ambasador Republike Srbije Slobodan Marinković izjavio je da podržava inicijative koje vode zbližavanju dveju država, jer su pojedinci ti koji svojim aktivnostima mogu značajno doprineti razvoju kulturnih, bilateralnih i ekonomskih odnosa.

Fadli Zon se zahvalio na promociji Indonezije u Srbiji i jugoistočnoj Evropi i izrazio spremnost da donacijama knjiga i predmeta obogati zbirku koju „Adligat" formira u Beogradu. Prva donacija uručena je već tokom ceremonijalnog potpisivanja protokola o saradnji.


Harfa na planini

U organizaciji Ambasade Srbije u Džakarti i prvog potpredsednika Donjeg doma Parlamenta Indonezije Fadlija Zona, Irina Pejoski održala je koncert „Harfa na planini“, 28. januara 2018. godine u Etno selu Sundanske kulture Paseban. Koncert je praćen tradicionalnom Sundanskom muzikom i nastupom indonežanskog violiniste Fakhrija. Koncertu su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, Parlamenta Indonezije, indonežanski umetnici, kao i srpska dijaspora. 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova