| |     latinica | english  
Насловна
Режим уласка у земље ЈИА у условима пандемије

Вијетнам

Држављани Србије не могу да уђу нити транзитирају у Вијетнам. Пре одласка потребно је контактирати најближу Амбасаду Вијетнама.

Странци такође на могу да уђу осим службених или дипломатских разлога, и потребно је да поднесу здравствену декларацију, а биће подвргнути и медицинском прегледу и карантину од 14 дана.

Сингапур

Држављани Србије не могу да уђу нити транзитирају у Сингапур, осим оних који имају сталну боравишну или радну дозволу. Такође за краткорочне посете може се поднети захтев за улазак у Сингапур у случају да се иде у посету резиденту Сингапура, а да га посећују спупржник или деца. Путници који улазе у Сингапур биће подвргнути Stay Home Notice (SHN), а сви путници који улазе у Сингапур треба да поднесу здравствену декларацију. Пре одласка потребно је контактирати најближу амбасаду Сингапура.

Тајланд:

Држављани Србије не могу да уђу нити транзитирају на Тајланд, осим оних кјоји имају важећу боравишну дозволу, спупружник су или родитељ тајландских држављана, имају радну дозвоул и др. Негативан  тест на Корону је неоходан за улазак на Тајланд и не треба да буде старији од 72 сата. Такође потребан је и Certificate of Entry и други документи, тако да пре одласка треба контактирати најближу амбасаду Тајланда.

Странци такође не могу да уђу на Тајланд, осим оних који имају важећу боравишну дозволу, дипломата, оних којима је одобрен улазак илу су позвани од Владе Тајланда, који иду на медицинсју интервенцију на Тајланд и др.

Малезија

Држављани Србије не могу да уђу у Малезију, осим уколико имају боравак у овој земљи. Потребан је карантин од 14 дана. Пре одласка потребно је контактирати најближу амбасаду Малезије.

Источни Тимор

Држављани Србије не могу ући нити транзитирати кроз Источни Тимор, осим оних који су тамо рођени и имају боравак.

Странци могу ући у другим случајевима уколико премијер И. Тимора из разлога националне безбедности и националног интереса одобри њихов улазак. Пре  одласка потребно је контактирати најближу амбасаду И. Тимора.

Брунеји Дарусалам

Држављани Србије  не могу да уђу нити транзитирају кроз Брунеје Дарусалам, осим уколико су стални резиденти. Пре одласка потребно је котактирати најближу амбасаду Брунеја Дарусалам.

 

 


Верзија за штампу
Конзуларне услуге
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: ПРОМЕНА МЕЈЛ-АДРЕСА АМБАСАДЕ
Covid-19 – услови за улазак у Републику Србију
Режим уласка у земље ЈИА у условима пандемије
Обновљено примање захтева за визе од 22. маја 2020.г.
Укидање виза за држављане Молдавије
Конзуларна надлежност
Путне исправе
УРАЂЕНЕ биометријске путне исправе
Улазак у Србију - визе
Царина
Држављанство
Статусна питања
Овера докумената
Војна обавеза
Остале конзуларне услуге
Путовања грађана Србије у иностранство
Ценовник конзуларних услуга
Формулари